Paprenjaci


Sastojci:
500 g brašna
1 paketić mješavine začina za paprenjake
125 g šećera
125 g meda
125 g maslaca
1 žlica kokosova ulja
1 jaje
220 g mljevenih oraha

Za  ukrašavanje :  dobro promiješati 12 dag mljevenog šećera , pola bjelanjka i žlicu soka od limuna.


Dobro promiješajte  sve suhe  sastojke sa začinima, zatim dodajte sve ostale sastojke pa  izradite homogeno tijesto. Ostavite na hladnom  par sati   ili preko noći. Prije valjanja dobro promijesite tijesto i ostavite da se ugrije kako bi bilo podatnije. Razvaljajte tijesto na debljinu 3-5 mm  i stavljajte na  papir za  pečenje. Pecite  na 180 stupnjeva  7- 10  min. Pazite da rubovi  keksića ne potamne. Poslije hlađenja kekse spremite u  posudu. Nakon tjedan dana keksi su idealnog okusa , a u zatvorenoj posudi možete ih čuvati mjesecima.

Dobar  tek !