Lampa od himalajske soli dekor 2-4 kg

150.00 kn

UPUTA ZA UPOTREBU HIMALAJSKE LAMPE

Poznato je već dugo vremena da solne lampe imaju utjecaj na ljudski organizam. Korištenjem solne svjetiljke možemo osjetiti utjecaj kristala soli.

U svakodnevnoj uporabi elektroničkih uređaja (TV, PC, itd) javljaju se pozitivni ioni koji su štetni za ljudsko tijelo.

Zrak ispunjen visokim sadržajem pozitivnih iona može izazvati mučninu, nesanicu i gubitak koncentracije. Žarulja svjetiljke zagrijava kristale soli i tako dobijemo ione sa negativnim nabojem koji izjednačavaju i neutraliziraju naboje u zraku. Također, dizajn i narančasta svijetlost solne lampe ukras je za svaki interijer.

Predlažemo slijedeću primjenu:

– ispred električnih uređaja (uklanjaju električni smog)

– kod kreveta (pomažu kod nesanica)

– u uredu (utječu na koncentraciju)

– na mjestima za pušače (dim štetno djeluje na elektro ravnotežu zraka)

Uporaba solne svjetiljke isključivo samo temperaturom.

Održavanje: isključite svjetiljku iz mreže i obrišite dobro ocijedenom, vlažnom krpom. Ako se lampa dulje (10 dana) neće koristiti, a nalazi se u vlažnijim prostorima, može se zaštititi plastičnom vrećicom od prekomjernog upijanja vlage.

Zamjena žarulje: odpojite lampu iz mreže. Na dnu lampe izvadite dva vijka kojima je pričvršćeno postolje žarulje i lagano ga izvucite. Zamijenite žarulju i kod ponovnog montiranja pritisnite dvije opruge  oko žarulje te gurnite u otvor. Ponovno pričvrstite postolje vijcima u lampu. Koristite samo propisani tip žarulje. (koristi se i u hladnjacima)

Težina   Tip žarulje

2-4 kg    15 W/E14

3-6 kg    15  W/E14

4-6 kg    15  W/ E14

6-10 kg   15 W/E14

15-20 kg  15W/E14