Akcija!

Palmin šećer

28.80 Kn 23.04 Kn

Od svih vrsta šećera dostupnih na tržištu, jedan od najcjenjenijih vrsta šećera je organski palmin šećer. Palmin šećer je zaslađivač koji se dobiva od tekućine iz cvjetova s kokosova drveta. Cijeni ga se kao prirodan šećer iz razloga što nije procesuiran te se u njegovoj proizvodnji ne koriste nikakve kemikalije. Nastaje tako što se tekućina iz cvijeta zagrijava dok ne nastane gusti sirup koji se potom reducira u kristale.

Od nedavno se počelo sve više pažnje posvećivati ljekovitim svojstvima ove posebne vrste šećera. Budući da je palmin šećer vrsta nerafiniranog šećera to znači da je bogat mineralima i vitaminima što ga je učinilo idealnom alternativom bijelom i smeđem šećeru. Palmin šećer tako sadrži kalij, fosfor, cink, željezo, mangan, bakar, flavonoide, antioksidante, vitamin B, tijamin i riboflavin.

Također sadrži 16 amino kiselina koje se ne gube preradom i zagrijavanjem šećera, a iznimno su važne jer grade proteine i protrebne su za rast i oporavak stanica.

Neka od svojstava palminog šećera su:

  • zbog raznih antioksidanata, palmin šećer je glavni štit protiv slobodnih radikala koji, ako nisu spriječeni, uništavaju stanice što dovodi do raznih bolesti i mutacija
  • palmin šećer može pomoći pri održavanju energije te smanjuje umor tijekom napornog dana.
  • jako je dobar izvor kalija što znači da je dobar za održavanje zdravlja tkiva i za jačanje kostiju
  • palmin je šećer izuzetno pogodan za dijabetičare jer ima jako nizak glikemički indeks što znači da smanjuje krvni šećer i smanjuje izlučivanje inzulina, njegov GI je 35 što je vrlo malo u usporedbi s običnim šećerom čiji je GI 68
  • nekoliko je istraživanja pokazalo da je zbog svoje nutritivnosti palmin šećer pogodan za razvoj djece

Težina: 500 g
Sastojci: palmin šećer 80 %, šećer, voda.
Primjena: za zaslađivanje hrane, napitaka, pripremu umaka i marinada.
Zemlja porijekla: Tajland. Neto: 1 kg.
Najbolje upotrijebiti do: 31.07.2018.

Prosječne hranjive vrijednosti u 100 g:
Energija: 1523 kJ/358 kcal ; masti: 0 g od kojih zasićene: 0 g;
ugljikohidrati: 90 g, od kojih šećeri: 80 g; proteini: 0 g; sol: 0,4 g.

 

Težina