Yogi čaj Klasik

Ekološki proizvod

25.70 kn

Ajurvedska mješavina čaja od cimeta, kardamoma i đumbira glavni sastojci su Yogi čaj Klasik.

Yogi čaj Klasik je čaj s kojim je sve počelo – Yogi Bhajan je poslužio nakon joga satova svojim učenicima 1969. godine. Ovaj čaj ima koncentriranu egzotiku prekrasnih začina: nježan slatki cimet, veseli inspirativan đumbir, slatki kardamom koji je pun eteričnih ulja, klinčića i papra. Uživanje u ovom ukusnom čaju zagrijava našu dušu: ukusno, duhovito i divno. Najbolji način da ga uživate je zaslađen i mlijeko *. * ili varijaciju veganskog mlijeka. Suptilna poruka ovog čaja je: “Obilje i zadovoljstvo”.

Priprema: 250 g ml svježe prokuhane vode preliti preko vrećice. Pričekati 7 min ili dulje za jači okus. Po želji dodati mlijeko ili zamjensko mlijeko i zasladiti prema ukusu.

Sastojci:

  • cimet*, (50 %,
  • kardamom* (15 %)
  • đumbir *(15 %),
  • klinčić*,
  • crni papar*,
  • ulje cimeta*.

* organski certificirano.

Zemlja podrijetla: Njemačka. Nadzorna stanica DE- EKO – 0,05. Stavlja na tržište RH: Žitnica zdrave hrane, O. Price 8, 42000 Varaždin, Hrvatska. tel: 042 302 085.

Cimet
Cimet je među najskupljim začinima na svijetu i navodno se već koristio kao začin u Kini u 3000 Bc. Cimet se izvlači iz kora južnog azijskog cimeta. Ima aromatično-slatki okus i sadrži vrijedna eterična ulja.

Kardamom
Kardamom je jedan od najpopularnijih začina tisućama godina diljem cijele azijske i arapske zemlje. Njegova suptilna, slatki-začinjena aroma predodređuje kardamom za uporabu u mnogim različitim namirnicama, od oštrih curenja do pikantnih božićnih keksa.

Đumbir
Bilo je to u božićnim keksima, kao mješavina currya ili u limunadi: đumbir đumbira je među najpoznatijim biljkama začinskog bilja na svijetu. Tisućama godina je uzgajano u tropskoj vrućini istočne Azije. To daje mnogim našim YOGI TEA® voćnim vrućim i aromatski začinjenim okusom.

Klinčići
Klinčići su cvjetni pupoljci stabla klinčića i prvenstveno poznati kao začin slatke i slane hrane u europskom dijelu svijeta. Oni pripadaju obitelji mirte i imaju intenzivnu aromatičnu aromu. Oni su čak i bili vrijedni njihove težine u zlatu u obje stare Kine i Egipta.

Crni papar
Također se zove “kralj začina”, crni papar je jedan od najvažnijih začina u svijetu osim soli. Izvorno je došao iz indijske Malabarske obale i okusa intenzivno-začinjavajući, u rasponu od blago pikantnog do prilično začinjenog.

1 pakiranje 17 vrećica sa 1,8 g = 30,6 g

Težina